Blackheath Gate


Client: Vinci Plc
Location: Charlton Way
Value: £ 35000.00
Duration: 12/01/2012 - 10/03/2013

Project description

The Royal Parks required work to improve the layout of the Blackheath Gate entrance to Greenwich Park. The project at Blackheath Gate, which forms part of the historic vista that runs from the Sir Christopher Wren a designed maritime buildings through to All Saints Church on Blackheath, removed and rebuilt in a wider, semi circular design and set further back from its current position.

The project was approved by English Heritage, and was carefully planned to ensure the new gate and layout incorporated many of the elements of the original, both in their design and in the materials used. For example, all of the original Portland stone cornice and plinths were salvaged, repaired and reused.

Restoration work stone repair and replacement included the demolition by hand and rebuilding of the historic pillars plus new build brickwork.

Call Kafften Limited today

Contact us today for any further information on any of our services, we are happy to give free surveys and advice.